50 yaş üstü kadınların şu anda yapması gereken 3 diyet değişikliği

Blog Details
26 Aralık 2021

50 yaş üstü kadınların şu anda yapması gereken 3 diyet değişikliği

Vücudunuz yaşlandıkça değişir, bu nedenle diyetinizin de değişmesi gerekir. Sağlıklı yaşam diyetisyeninden alınan bu ipuçları, ihtiyacınız olan besinleri aldığınızdan emin olmanıza yardımcı olur.

 

1. Kemik sağlığı için kalsiyum
Osteoporoz oldukça dikkat çekiyor ve çoğu yaşlı kadın bu kemik hastalığına yakalanma riskinin yaşla birlikte arttığını anlıyor. Aslında, 50 yaşın üzerindeki her 3 kadından 1'i osteoporozun neden olduğu kemik kırılması riski altındadır. Osteoporoz erkekleri de etkiler, ancak bu kadar yüksek oranlarda değil.

 Yaşlandıkça daha az kalsiyum emeriz ve bazı kadınların en iyi kalsiyum kaynakları olan süt ürünlerini tolere etme yeteneği de yaşlandıkça azalır. Koyu yapraklı yeşillikler ve kalsiyumla güçlendirilmiş portakal suyu diğer iyi kaynaklardır.

50 yaş üstü kadınların günlük 1.200 miligram kalsiyuma ihtiyacı vardır. Aldığınız miktarı takip etmek için gıda ürünlerindeki Besin Değerleri etiketini kullanın.

2. Sağlıklı kas kütlesi için protein
Yaşlı kadınlar daha çok oturmaya, daha az egzersiz yapmaya eğilimlidir. Bu, kas kütlesi kaybı olan sarkopeni adı verilen doğal bir yaşlanma sürecini birleştirir. Kadınlar 80 yaşına geldiklerinde, iskelet kası kütlelerinin yarısı kadarını kaybetmiş olabilirler. Yeterince protein yemek, o kas kaybının etkisini azaltır.

Önemli bir protein kaynağı olan et içermeyen sağlıklı bitki bazlı diyetler, bilinçli seçimler yaparsanız yine de bol miktarda protein sağlayabilir. Daha fazla kinoa, yumurta, süt, fındık, tohum ve fasulye seçmenizi öneririm.

Protein ihtiyaçlarınız, kilonuza bağlıdır. 50 yaşın üzerindeki kadınlar için kilogram başına 1 ila 1,5 gram protein önermekteyiz 

3. Beyin fonksiyonu için B-12 Vitamini
Kadınların yaşlandıkça yiyeceklerinden daha az besin aldıklarını söylüyor. Yeterince ememeyecekleri bir anahtar besin, hem sağlıklı kırmızı kan hücrelerini hem de beyin fonksiyonunu korumak için gerekli olan B-12 vitaminidir.

B-12 vitamininin en iyi kaynakları yumurta, süt, yağsız et, balık ve tahıllar ve tahıllar gibi güçlendirilmiş gıdalardır. Özellikle veganların daha güçlendirilmiş yiyecekleri seçmesi gerekecek, ancak tüm yiyecekleri yiyen yaşlı insanlar bile yeterli B-12 vitaminini emmede zorluk çekebilir.

50 yaşın üzerindeki kadınlar için önerilen günlük B-12 vitamini alımı günde 2,4 mikrogram olsa da,  ek bir eke ihtiyacınız olup olmadığını öğrenmek için doktorunuzla konuşmanızı öneriyorum.

,0 yaş üstü kadınların ihtiyaç duydukları beslenmeyi almalarına yardımcı olacak üç ipucu 

Bütün yiyecekleri diyetinizin temeli yapın. Tam tahıllara, meyvelere ve sebzelere odaklanmak, yaşla birlikte gelen birçok yaygın sorundan kaçınmaya yardımcı olacaktır. 
Susamadan önce iç. Yaşlandıkça vücudunuzun susuzluğu algılama şekli değişir. Susamasanız bile bol su içtiğinizden emin olun. Yanınızda bir su şişesi taşıyın ve her öğünde bir bardak için. 
Danışanlarıma temel besinleri nasıl alacaklarını tam olarak ortaya koyan somut planlar oluşturmalarını öneriyorum. Planı bir takvime yazın. O elma ile basitçe bir 'randevu' olursa, onu yeme olasılığınız daha yüksek olur."

 

Shape Shape
Sağlıklı yaşam yolculuğunuzu planlamak için bana ulaşmanız yeterli!

Size nasıl
Yardımcı olabilirim?