Omega-3 Ve Omega-6 Oranı Kaç Olmalı?

Blog Details
26 Aralık 2021

Omega-3 Ve Omega-6 Oranı Kaç Olmalı?

OMEGA-3 VE 6 DENGESı ÇOK ÖNEMLı

Omega-3 ve Omega-6 yağlarının vücuda belli oranlarda alınması gerekiyor. Beslenirken Omega-3 yağlarını daha fazla kazanmak, hiç olmazsa omega-3 ve 6’yı eşit miktarlarda vücuda dahil etmek şart! En kötü ihtimalle bu oranın (Omega-6/Omega-3 oranının) 4/1’i geçmemesi tavsiye ediliyor. Son yıllarda bitkisel yağ tüketiminin artması, margarin kullanımının yaygınlaşması gibi nedenlerle Omega-6 tüketimi çok fazlalaşmış, oran 30/1’e kadar yükselmiş durumda.

DENGE BOZULUNCA SAğLIK SORUNLARI BAşLIYOR

Bu durum bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Omega-6 yağlarının tüketimi arttıkça cilt sorunlarından bağırsak problemlerine, sinir sistemi hastalıklarından kansere kadar değişen bir yelpazede sağlık sorunları başlıyor. Omega-6 tüketimi arttıkça, kronik iltihabi problemler, romatizmal sorunlar çoğalıyor.
Omega-3 yağlarının bilinen en güçlü kaynakları deniz ürünleri, özellikle yağlı balıklar... Bir balık ne kadar soğuk ortamda büyüyüp gelişiyorsa ve ne kadar yağlıysa, Omega-3 muhtevası o oranda artıyor. Bizim balıklarımızda da bol miktarda Omega-3 var. Özellikle uskumru, sardalya, tonbalığı, hamsi, lüfer ve alabalıklarımız Omega-3 yönünden çok zengin.
 

Shape Shape
Sağlıklı yaşam yolculuğunuzu planlamak için bana ulaşmanız yeterli!

Size nasıl
Yardımcı olabilirim?